top of page
Zoeken

What business can learn from sports - Werk jij al aan de Bench strength van je organisatie?

In de USA en in de UK hoor je in alle teamsporten coaches praten over bench strength. In Nederland heb ik hier nog geen bekende term voor gehoord. Daarnaast vraag ik mij af in hoeverre men in het bedrijfsleven bezig is met bench strength.


Bench strength heeft te maken met het feit dat een team altijd een lang seizoen heeft en dat het in dit lange seizoen natuurlijk gaat over wie er in het basisteam staan, wie er het meest spelen maar dat het ook heel erg gaat over wat zit er op de bank klaar om in te vallen als het mis gaat. Wie zit er klaar als je besluit om van tactiek te veranderen. Wie zit er klaar als iemand zich ineens blesseert of iemand een transfer maakt en vertrekt. Heel veel coaches beweren ook steeds meer dat de kwaliteit van de basis prachtig is maar zonder bench strength red je het uiteindelijk niet.


Als ik dit vertaal naar business en dus het bedrijfsleven dan zie je dat daar heel vaak de opvolging van je goede medewerkers wordt overgelaten aan het toeval of we gaan extern werven of meer van dit soort dingen. En juist in deze tijd waarin het werkenloosheidspercentage nog maar op 3,4% ligt, wat lager is dan voor de crisis, en de economische groei nog steeds toeneemt is het zeer belangrijk om aan je bench strength te werken. 


Lijkt het je nu leuk om dit een keer op een leukere manier te doen dan bijvoorbeeld succession planning meetings en meer van dat soort dingen, neem dan eens contact op.Footworks

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page